Europas beste musikkfestivaler

Europas beste musikkfestivaler

Europas musikkfestival scene har aldri vært bedre. Fra massive, globalt berømte begivenheter som Glastonbury og Tomorrowland til spennende saker som Maltas Earth Garden, alternativer fantastiske virkelighetsflukter, camping under stjernene, og muligheten til å se dine favorittstjerner opptre live er nesten uendelige. For de som ønsker å feste sommeren gjennom hele sommeren er disse europeiske musikkfestivalene vel verdt å planlegge en tur til uansett hvilken musikksjanger du foretrekker.

Primavera Sound, Barcelona, Spania

En av de beste musikkfestivalene i Europa, blander Primavera Sound veletablerte og opp-og-kommende handlinger fra hele verden i futuristiske og urbane omgivelser ved Middelhavet. Arrangementet finner sted om sommeren på Parc Del Forum, i Barcelonas nylige fornyede Poblenou nabolaget, og skiller seg ut ved å tilby noen av verdens beste artister hvert eneste år. Kjente artister som Cardi B og Miley Cyrus har tidligere vært med på denne festivalen som artister, det er definitivt ikke til å le av.

Hideout Festival, Zrce Beach, Kroatia

Krystallklart hav, fester på båter, sol og varme og en festival med elektronisk musikk på stranden. Det blir ikke særlig mye bedre en Hideout i Kroatia. Dersom du er ute etter en festival på stranden er det ingen festivaler i Europa som kan måle seg med denne, faktisk er det ingen festivaler i hele verden som kan måle seg. Dette er virkelig en anbefalt festival.

Earth Garden, Malta

Allerede etter sin 13 festival har Maltas største alternative festival klarte å beholde sine unike særtrekk, fire dager med fabelaktig og uortodoks musikk, kunst, velvære, og positiv energi. Festivalen avholdes årlig i nasjonalparken i Ta’ Qali og en av de mest fantastiske og sjarmerende festivalene på denne listen.

Kreative workshops, deilige matboder, og et fargerikt etnisk marked satt opp i Earth Garden er virkelig noe du bør vurdere å bli en del av. Musikken er intet mindre enn himmelsk heller, med noe av den beste musikken fra hele nasjonen og verden, men gjerne musikk som ikke er mainstream og gjerne helt original. Forvent et utrolig variert utvalg av musikk og artister. Foruten å være en av Europas mest sjarmerende musikkfestivaler, er Earth Garden også en miljømessig bevisst hendelse, de forsøker å øke offentlig oppmerksomhet på miljøspørsmål og avfallshåndtering.

Glastonbury, Pilton, England

Det er utallige frilufts festivaler som finner sted rundt i hele Europa om sommeren, men hvis du leter etter den typiske britiske festival opplevelsen, finner du den i Somerset, England, hvor den største frilufts festivalen i verden samler over 175 000 besøkende på en verdig gård som ligger nær Pilton. Glastonbury er en gigantisk hendelse med noe for alle musikksmaker; Her finner du en rekke sjangere.

Konklusjon

Dersom man virkelig er musikk interessert og ønsker en uforglemmelig festival opplevelse kan det være lurt å rette blikket ut av Norge og mot resten av Europa. Selv om Norge har noen flotte festivaler, kan det ikke måle seg med det man finner i resten av Europa. Det er definitivt anbefalt å besøke noen av disse festivalene neste sommer dersom du har muligheten til det, kanskje du kan stikke innom 2-3 stykker i løpet av sommeren?

©