Haubitz Hall Salongen

Haubitz Hall Salongen

Jeg har tidligere skrevet litt om Laaven på Odderøya, som ligger utenfor Kristiansand. Det er flott å se hvordan gamle bygg, som tidligere hadde et helt annet bruk kan komme til nytte igjen. Både Haubitz Hall Salongen og Haubitz -laaven, er glimrende eksempler på at gamle bygg kan få nytt liv igjen. Da mener jeg liv i ordets rette forstand, for det er nemlig mye liv og røre der ute når musikken dundrer løs. Mannen bak det hele, er musikeren Kjetil Grande.

Offisersstue og kino

Bygget som i dag huser Haubitz Hall Salongen, var tidligere i Forsvarets eie. Det er bygget allerede i 1918, og tjente som offisers stue og etter hvert kino. I 1992 avviklet Forsvaret sin drift ute på Odderøya, som frem til da hadde et operativt fort der ute. Men byggene ble i stor grad stående igjen uten noen misjon, dette så musiker Kjetil Grande og gjorde noe med det.

Men det skulle gå mange år, før det virkelig ble noe fart ute på Odderøya. Men fra 2009, har musikeren disponert dette bygget og han startet Haubitz Hall Salongen fem år senere.

Kabaret klubb fra 1940-årene

Det er et kunststykke i seg selv, den atmosfæren Kjetil Grande har klart å skape i Haubitz Hall Salongen. Det er som mange sier; at det er som en reise tilbake i tiden, til en kabaret klubb i Los Angeles i 1940-årene. Eller for den saks skyld en kneipe i Paris, i storbyens undergrunnsverden.

Nostalgi

Ja nettopp nostalgi, er det rette ordet for det man opplever ute på Odderøya. Noen sier at det er som å komme til et forlatt festlokale, en gang på 1940-tallet. For det er ikke mye som minner om at vi faktisk, befinner oss i Norge i 2018. Det er som denne tiden fortsatt sitter i veggene her, ja man føler nesten at festen nettopp har blitt avsluttet av et lystig lag.

Privilegium

Kapasiteten i konsertlokalet, er på 60 gjester. Dette skaper en helt spesiell og intim stemning, man ikke finner andre steder. Her er det ikke noen form for annonsering, konsertene blir bare informert ut via sosiale medier.

Men til tross for liten eller ingen annonsering, er det som regel utsolgt i lang tid før konsertene holdes. Det er med andre ord rift om plassene, og de er det som allerede nevnt ikke mange av.

Det er mange som aldri har hørt om Haubitz Hall Salongen, men for de som kjenner til den blir det ofte flere besøk. En annen kanal som gjør at folk strømmer til konsertene, er den velkjente jungeltelegrafen.

Det er også mulig å melde seg på deres Facebook gruppe, da vil man få varsling om kommende arrangement på et tidlig tidspunkt.

Kjente artister

Det begynner etter hvert å bli en del artister, som har holdt intime konserter på Odderøya. Det kan nevnes navn som; Thom Hell, Jim Stark, Ida Jenshus, Asbjørn Ribe, Knut Reiersrud og Dråpe.

Jeg er helt sikker på at dette bare er starten, det kommer nok til å skje mye spennende på konsertfronten på dette flotte stedet.

©