Hvordan blir fremtidens festivaler

Hvordan blir fremtidens festivaler

Det er en ting som har satt en stopper for festivaler i den siste tiden, nemlig virus som skapte pandemi. Vil det bli helt umulig å være sammen på festival i fremtiden? Dette er det folk spør seg om fremtidens festivaler. Kan man ikke samles rundt felles musikkinteresse, eller fins det lys i enden av tunnelen? Det er vanskelig å si hvordan fremtiden vil bli, men vi har tenkt å se på noen senarioer for dette spørsmålet. Her skal vi se nærmere på hvordan vi tror festivaler vil bli.

Mindre område – mer kontroll

Det kan hende vi må fortsette å holde avstanden og bruke munnbind. Men forhåpentligvis kan vi avholde festivaler likevel. Det kan hende man må ta test eller vise til testresultat ved ankomst. Men først og fremst vil det mest sannsynlig bli begrensning på antall tilskuere. Dersom man deler opp uteområdet i mindre kohorter, kan man få til en ganske kul festival likevel. Der kan man danse og feste slik som før, sammen med dem man har en nærkontakt til. For dem som vil campe vil det sikket bli mange restriksjoner, slik som antall deltakere i hvert telt, avstand mellom teltene, antall telt på området også videre.

Løsninger på problemet

Men vi har sett på noen løsninger som kanskje kan gjøre det mulig å ha enda flere festival-klare mennesker på ett og samme sted. Her er noen av forslagene: Tilskuerne har på seg bobler, slike plastballonger, tilskuerne har på seg avstandsmåler i alle retninger, flere mindre og kortere konserter, små avlukker med plass til maks 5 venner, flere sanitærfasiliteter, flere serveringssteder, dobbelt lag med munnbind. Myndighetene har vært inne på tanken om å kreve at folk bruker to munnbind oppå hverandre når de er sosiale. Det kan hindre spredningen enda mer og være med på å gjøre slike festivaler realistiske.

Festivaler vi ser fram til

Festivaler vi ser fram til

Det begynner faktisk å bli varmere og lysere ute, noe som får det til å begynne å krible i danseføttene. Vi har tro på at det også blir festivaler i år og mange år framover. Det må vi bare ha troen på. Det fins ikke noe bedre enn å være sammen med venner og likesinnede på festival. Det gir en euforisk følelse av frihet og lykke. Vi ser veldig fram til festivalsommeren, og Palmesus og Slottsfjell. Om det blir noen russetreff i år er ennå usikkert, men at festivalene vil komme på løpende bånd, det er vi overbeviste om. Når pandemien er overvunnet vil festivalene igjen gi glede til mennesker over hele Norge. Et folk som oss trenger slike events for å toppe humøret, og derfor fins det også en ny festival nesten hver eneste dag året rundt.

Etter pandemien vil alt være glemt og vi kan igjen gjøre som vi gjorde før. Det skal bli en begivenhet man kan feire. Om vaksinene virker hundre prosent vil ikke helsevesenet bli overbelastet lenger, restauranter og utesteder kan åpne opp og butikkene igjen selge varene sine. Men først og fremst vil man kunne dra på festival over hele landet igjen.

©