Konsert og julebord

Konsert og julebord

Det å kunne gå på julebord, og samtidig få med seg en konsert er kanskje en uvanlig kombinasjon. Men i Hemsedal er dette mulig, nærmere bestemt på Låven på Fausko. Jeg synes det er spennende at det finnes slike, litt originale tilbud. Det er nok av de ordinære julebordene, og ikke minst konserter. Det å sette det inn i en spesiell ramme som dette, tror jeg er noe som folk setter pris på. Her blir det en miks av god mat, og ikke minst god musikk.

Program

Dørene åpner allerede klokken 19.00 fredag 2.desember, på menyen står det smalahove og pinnekjøtt. Maten serveres klokken 20.00, sammen med bakgrunnsmusikk av Valkyrien. I første omgang spiller de i 20 minutter, under bord settingen. Men dette er bare en forsmak av det som venter, bokstavelig talt. Klokken 21.30 entrer bandet scenen, og selve konserten er i gang.

Ny plate

Den forrige platen ti Valkyrien, ble en kritikerrost utgivelse. Denne følges opp med den nye platen «Prøv å si noe til meg nå» Dette i seg selv, er jo spennende nok og garantert verdt turen.

Valkyrien er navnet på bandet, som tidligere het Allstars. Debutplaten slapp de i 2007, en plate som forøvrig solgte til gull. Dette motiverte dem til å satse videre, i samme stil med gammel norsk musikk og tradisjonelle instrumenter.

Spesielle konserter og høy aktivitet

De har de siste 10 årene, hatt en rekke konserter og blitt kjent som et liveband som ikke mange andre kan vise maken til. Det spesielle med Valkyrien, er at de aldri spiller to like konserter. Dette i seg selv er jo ganske unikt, noe deres publikum også setter pris på. Det gjør det hele unikt og eksklusivt, og noe helt utenom det vanlige slik man kjenner andre band og konserter.

Innslag av kveding og feleslåtter

I sitt femte album, har de valgt å beholde sin typiske stil knyttet til norsk tradisjonell musikk. Her hører man kveding og feleslåtter, i alle fall om man lytter nøye til musikken deres. Alt er selvskrevet i det femte, og foreløpig siste albumet deres.

Stadig forandring

Valkyrien er i stadig endring og fornyelse, de startet opp som en hardingfeletrio til det de er i dag. For å forstå deres musikk og sjanger, er det beste tipset å oppleve dem selv. Det er vanskelig å sette ord på deres musikk, til det er den rett og slett for spesiell.

Valkyriens medlemmer er; Magnus Larsen junior, Martin Viktor Langlie, Erik Sollid og Tuva Livsdatter Syvertsen. Lydmann er Øystein Etterlid.

Lett å danse til

Det sies at man kan danse til deres nye utgivelse, selv uten å gå på kurs. Dette må jo tydes som at det er en lett danset musikk de serverer oss i platen «Prøv å si noe til meg nå»

Folkemusikk

Valkyrien er  kjent for at musikken deres, er inspirert av norsk folkemusikk. Dette har de valgt å videreføre i sitt nye album, men kombinert med akustisk pop-musikk og store mengder med synth. Det er ikke noen tvil om at det høres spennende ut, og som nevnt må det oppleves for å kunne forstå begrepet og stilen deres.

©