Konserter på tunet i Trøndelag

Konserter på tunet i Trøndelag

Det å skrive om konserter og andre musikkarrangement, er en spennende oppgave. Det viser seg at det spilles og danses, på ganske så mange ulike arenaer rundt i landet. Jeg synes landsbygda, peker seg spesielt godt ut. Låvedans er jo en gammel tradisjon i landet vårt, og spellemannsplasser er noe vi hadde mye av i gamle dager, det kan jo også være noe av årsaken til at gårdsbruk den dag i dag samler folk til musikk og festligheter. Landsbygda har historisk sett, vært flinke til å samle folket til fest på sosiale samlingsplasser. Den samme kulturen finner man ikke i mer urbane strøk, og dette er en tradisjon som bygdenorge skal ta vare på-og ikke minst bringe videre. Det synes jeg de gjør på en utmerket måte.

Hjemme te`n Terje

Artisten vi her snakker om, er ikke mindre enn gode gamle Terje Tysland. Han har i en årrekke, avholdt konserter hjemme på tunet sitt i vakre Drivdalen. Arrangementet er alltid godt besøkt, og publikum svikter aldri dette populære og intime møtestedet. Drivdalen ligger sør for Oppdal, i Sør-Trøndelag fylke.

Det at en så kjent artist inviterer publikum hjem på sitt eget tun, sier jo ganske mye om personen Terje Tysland.

Intimkonsert

Fredag er det tradisjonen tro, intimkonsert på låven. Her er det 150 billetter, så det gjelder å være tidlig ute om man skal sikre seg billetter. Lørdag er det utekonsert på tunet, hvor forskjellige gjesteartister også dukker opp.

Det er i Trøndelag det skjer

Det at trøndere er et gjestfritt og sosialt folkeslag, er det vel liten tvil om. Konserten jeg nå skal fortelle om, er enda et eksempel på at rikskjendiser er mer folkekjære enn man kanskje aner.

Konsert på setra

Historien starter med to ungdommer, som hadde sommerjobb på ei seter. En lokalavis laget en reportasje om de spreke ungdommene, som hadde en sommerjobb litt utenom det vanlige. Det er ikke mange av dagens ungdommer, som kaster seg på en slik oppgave. Budeie for en sommer, skulle vise seg å bli mer spennende enn de var klar over.

Jentene på Borstadsetra, kunne ikke annet enn å si at de stortrivdes som budeier på setra. Men det kom frem at de begge var fans av bandet «Too Far Gone» Så om det var noe de savnet der oppe i fjellheimen, måtte det være en konsert med de store idolene sine.

Det hele var nok aller mest humoristisk ment, men historien i lokalavisa stopper ikke med dette.

Det kom bandet for øret, hva budeiene ønsket. De sporty bandmedlemmene, tok jentene på ordet. Turnebussen ble startet opp, og kursen ble satt mot Borstadsetra og de intetanende budeiene.

Sjokkerte men veldig glade

Ved ankomst setra var det kun kyr å se, så bandet trodde de kanskje hadde kjørt bomtur opp på fjellet. Men ved nærmere sjekk, viste det seg at begge budeiene var på plass.

Sjokket var ikke vanskelig å oppdage, og jentene reagerte nok slik de flese av oss ville gjort. Dette er vel det man kan kalle for en intimkonsert, og det ble en egen ønskekonsert med signering av t-skjorter som en avslutning på det hele.

Jeg vil nok tro at dette ble en sommerjobb, som vil sitte igjen for resten av livet for jentene.

©