Lokale arrangører med stort engasjement I

Lokale arrangører med stort engasjement I

Det er tidligere skrevet en del om lokale, og spennende arrangement. Jo mer jeg leter, desto mer dukker det opp. Jeg må bare si at jeg er målløs, det er jo nesten ikke grenser for hva folk arrangerer. En ting er jo å ha en idé, men noe helt annet er å sette i gang og gjøre noe med det. Noen av disse blir arrangert kun én gang, og det kan jo være forskjellige årsaker til det. Det trenger ikke være fordi det ikke ble noen suksess, men kanskje at arrangementet var en del av et jubileum – eller en annen milepæl. Men noen får rett og slett bare en vill idé, og setter den ut i livet. Slikt står det respekt av!

Hadde lyst på helgrillet gris

Ja slik kan det også starte, og man kan vel trygt si at det tok litt av. Når utgangspunktet er helgrillet gris på tunet, og man ender opp med en egen festival.

Det hele startet i Spikkestad i 2006, nærmere bestemt hjemme hos Per Anders Løhne på Bjønndalsåsen. Etter dette har festivalen vokst seg ganske så stor, i alle fall i lokal målestokk.

Inviterte bandet til helgrillet gris

Løhne som blant annet er grisebonde, synes ideen om å invitere bandet han selv spiller i-til helgrillet gris på gårdstunet. Som tenkt så gjort, bandmedlemmene i Green Carpet takket så klart til invitasjonen. Dette var altså den spede begynnelse, til festivalen som bærer navnet «Up on the farm»

Helstekt gris som varemerke

Det at festivalen raskt vokste seg opp til cirka 300 gjester, gjør at det årlig går 6-7 griser i løpet av festivalen. Helgrillet gris med tilbehør, og masse god musikk-ja det kan vel ikke bli bedre enn det.

Barndomshjemmet

Løhne vokste opp på gårdsbruket, som i dag er blitt en festivalplass. Etter mange år vekk fra gården, vendte han nesen hjemover i 1998. Det å være grisebonde, er noe han har som en bigeskjeft. Det at han nå også er blitt festivalsjef, var det nok ikke mange som ville trodd.

Festival med variasjon og lokal tilhørighet

Det er nemlig bredde og det lokale, som er viktig for festivalen. Spikkestad var et sted uten veldig mange musikktilbud. Siden oppstarten gikk så bra i 2006, tenkte Løhne at dette var noe han kunne videreføre. Og som sagt, det var jo aldri meningen at det skulle bli noe festival ut av det.

Men det ble det altså, og dette viser at om man har engasjement og troen på noe-er det nesten ikke grenser for hva man kan få til.

I løpet av de to dagene festivalen avholdes, er det ikke mindre enn 18 band som entrer scenen. Dette er en flott måte for lokale artister, å kunne få vist seg frem. Mange av dem kommer tilbake år etter år, det samme gjelder for festivalens publikum.

Jeg ser for meg hvor koselig og stemningsfullt, det må være på gårdstunet under denne festivalen. Lukten av grillet mat, kombinert med glade og feststemte mennesker er det som venter både artister og publikum.

©