Musikk i Norge

Musikk i Norge

Musikklivet i Norge har blitt veldig aktivt i de siste årene og mange forskjellige fremføringer blir gjort rundt omkring i landet hver eneste dag så og si.

De fleste barna har musikk i skolepensumet, og lærer der å spille på enkle instrumenter. Men musikken får man jo gjerne inn i fra småbarn stadiet på forskjellige måter også hjemme. Dette hjelper nok betraktelig på når det gjelder interessen og inspirasjonen for de yngste til å fortsette med å lære seg både instrumenter og sang.

Nord Norge

Det arrangeres mange musikk tilstelninger av forskjellige typer oppe i Nord Norge, de lyse netters festival har en egen sjarm under midnattssola der oppe.Soul og blues finner sted i juni måned hvert år, de har drevet på i snart 15 år og har fått en god del oppmerksomhet som ett spesiell arrangement. Her er det som festivalnavnet sier blues og soul musikk fremført av både kjente og ukjente artister med mye bra musikk. Med soul og blues hører det også med en del gospel musikk som det også fremføres her. Mannen som regnes som bluesens far var Ray Charles, en blind musiker som ganske fort ble en veldig populær musiker. Georgia Dorsley har blitt nevnt som den første afro amerikanske mannen som spilte inn gospelmusikk og en del av disse to sine låter blir gjerne fremført under denne festivalen.

Hammerfest dagan

Den årlige Hammerfest dagan festivalen holdes som regel i juni og byr på ett veldig variert program. Konserter, DJ musikk og vise sang kvelder er noe av det som tilbys her oppe. Men denne festivalen er mye mer enn bare musikken, salgsboder, kurs, konkurranser og mye moro.

Midnattsrocken

Midnattsrocken festivalen som arrangeres i Lakselv årlig har vokst seg til og bli en av de største festivalene i området der oppe i nord.Det har holdt det gående siden 1984 så dette er en godt innarbeidet festival. Det er fascinerende og oppleve musikken på natten i midnatt solen, en ganske spesiell opplevelse vil mange si.Foruten og være en av de største festivalene oppe i nord er det også verdens nordligste utendørs musikk festival.Årets festival er satt opp i fra den 11 juni og frem til den 14 juli med ukjente og godt kjente artister.

Stoppested Verden

Enda en uvanlig og morsom festival er Stoppested Verden som i år holdes den 1 og 2 juni i og ved Norske Jernbane Museum som ligger i Hamar.Festivalen hadde ti års jubileum i fjord og holder det fortsatt gående.Denne festivalen er rettet mot barn og de unge i samfunnet med mye musikk og annet moro for dem.

Her finner man mye forskjellig kultur og kunst ved siden av musikken, barna får en utrolig morsom og variert opplevelse under disse dagene festivalen pågår.Det kommer artister i fra hele verden samt kunstnere og foredragsholdere, så programmet har et bredt spekter som tar deg rundt omkring i verden, og er nok utrolig morsomt for barna. Her kan de få lære seg å spille på instrumenter, lage kunst av forskjellige varianter og det er bare lek og moro.

©