Nord-Odal MC-Klubb

Nord-Odal MC-Klubb

Jeg skrev tidligere om Odal Rockeklubb, som ble stiftet for drøyt to år siden. At de er en solid lokal aktør, for å skape liv og gode opplevelser – er det ikke noen tvil om. Så her kommer del II, men denne gangen med en annen aktør. Nord-Odal MC-Klubb, er også dyktige på det de driver med. Som de fleste sikkert forstår, er det ikke musikk de primært driver med. Men på sine arrangement på skytterhuset, er ofte musikk et sentralt tema og viktig innslag. NOMCK som de forkortes til, er faktisk blitt over 40 år gammel. Jeg tenkte å skrive litt om deres store årlig happening, samt feiringen deres av 40-årsjubileet i 2017.

Kuk i Odal`n

Det samme året som klubben feiret sitt 40-årsjubileum, feiret de også 30-årsjubileum for Kuk i Odal`n. Dette er en årlig og stor begivenhet, om enn med et noe spesielt navn.

Ikke overraskende kanskje, at jubileumstreffet ble det største og beste som klubben noen gang har hatt. Dette er et stort MC-treff, som trekker bikere fra store deler av landet. Men naturlig nok, er det flest fra Østlandsområdet.

400 motorsykler og 1000 personer

Denne flotte maihelgen i 2017, var det mange som koste seg med grillmat, godt drikke og ikke minst god musikk. Skytterhuset med nærliggende områder, bugnet av flotte motorsykler – og ikke minst et hav av telt.

På lik linje med rockefestivalen, er dette en av Nord-Odal`s største happening og viden kjent. Man trenger ikke være biker for å komme hit, skytterhuset er et sted hvor alle er velkomne. Slik er det slett ikke alle MC-klubber som tenker, men i Odal`n er det hjerterom for alle. Dette er nok noe av årsaken, til at Kuk i Odal`n er blitt så populært også. Navnet har ikke noe med det, som de fleste sikkert tenker på når dette ordet nevnes.

Noen tall fra jubileumstreffet

Det er ikke noen tvil om at det er fest og moro, fra morgen til kveld – jubileumsår eller ei. Men 100 kilo koteletter og cirka 2000 hamburgere, sier vel sitt. Det er ingen som skal gå hverken sultne, eller tørste hjem fra Kuk i Odal`n.

Musikken under MC-treffet

Musikk er viktig, også på et MC-treff. Det at man hadde et stort spekter av artister, bidro til at stemningen ble vanvittig god. Her var det alt fra lokale band, til de som kom mer langveisfra.

First`n Last

Dette er bygdas eget band, som egentlig har lagt opp for mange år siden. Det var naturlig for bandet, og igjen spille på Kuk i Odal`n. Dette satte publikum naturlig nok stor pris på, bandet spiller hovedsakelig sørstatsmusikk – med andre ord perfekt for bikere.

Det var nok mange som hadde klump i halsen, når de på nytt fremførte låta «Old dusty road» når et hopetall av sykler kom inn på plassen. Lyden av store motorsykler, sammen med den låta – skapte en helt spesiell stemning.

Andre lokale MC-klubber

Kameratskap står høyt i MC-miljøet, og det at andre lokale MC-klubber stiller opp når noen trenger hjelp. Ja ikke bare lokale, det kom faktisk klubber helt fra Trøndelag for å hjelpe til med arrangementet.

©