Odal Rockeklubb

Odal Rockeklubb

I Nord-Odal skjer det kanskje mer enn det folk flest tror, jeg tenker da på at det tross alt er en liten kommune. Jeg er opptatt av det som skjer i bygdene, der hvor kanskje rammebetingelsene for suksess – er langt dårligere enn i urbane strøk. Men fordi det finnes ildsjeler der ute, klarer man å få til ting selv i grisgrendte strøk. Jeg håper jeg ikke erter på meg de som bor i Nord-Odal, når jeg sier grisgrendte strøk. Det hele er bare godt ment, og ta det heller som en hyllest til bygda og kommunen. Odal Rockeklubb er først ute i min «serie» om Nord-Odal, Odal Rockeklubb begynner å bre seg over det ganske land – selv om de er ganske så nyetablerte.

Første festival i 2016

Når man ser på utviklingen de har på årets store lokale begivenhet, tror jeg de fleste andre arrangører bare måper av misunnelse. Men det er hardt arbeid som ligger bak, og mange som yter maksimalt for å få ting på plass.

Sommeren 2016, ble den første festivalen arrangert. Da kom det cirka 300 besøkende, til Austvatn hvor de er lokalisert. For å plotte det litt mer inn på kartet, så er det cirka halvannen time fra Oslo. Om man kommer Kongsvinger, kjører man til Austvatn på en snau halvtime.

Nesten dobling hvert eneste år

Sommeren 2017 var Odal Rockeklubb, klar for sin andre festival i rekken. Etter knallåpningen i 2016, var det nok mange som var spent på om de kunne følge opp i 2017.

Det gjorde de til gangs, det kom 500 som løste billett denne flotte helgen i juli. Det å arrangere festival i feriemåneden juli, er i seg selv et spennende prosjekt. Men det kan se ut som, en del faktisk legger deler av ferien sin til Austvatn denne helgen.

Siste års festival ble enda en ny suksess, her snakker vi ikke om «nesten dobling» Men faktisk ganske nøyaktig hundre prosent økning fra foregående år. Det er klart at det er motiverende for arrangøren, å se at festivalen vokser så raskt som den gjør. Men alle er jo klar over at det vil stagnere, spørsmålet er bare når.

Fremme musikk og kultur

Glemte vel å nevne at Odal Rockeklubb, er en ideell organisasjon. De ble stiftet samme år som de arrangerte sin første festival. De jobber naturlig nok lokalt, men jobber også for å fremme kultur og musikk i hele Norge. Klubblokalet deres, er plassert på samme sted som festivalen finner sted.

Det koker av publikum, artister, telt og soveposer.

Når man kommer inn på festivalområdet, er det akkurat slik man er vant med fra andre festivaler. Glade mennesker som vil være sosiale, og oppleve musikk, fest og moro.

Det som er litt spesielt med denne festivalen, er at det er trangt og intimt. Utenfor selve klubblokalet, er det satt opp store partytelt. På denne tiden av året, er det jo en selvfølge at det meste skjer utendørs.

Det er ikke bare bygdefolket som strømmer til, så jordet på nedsiden av klubblokalet – fungerer som teltleir. I 2017 ble det også satt opp busser, som fraktet folk til og fra festivalen. Dette ble en suksess, noe besøkstallene også viser.

©