Uvanlige festivaler

Uvanlige festivaler

Det har blitt veldig populært med festivaler rundt omkring i verden, for det finnes vel neppe det landet som ikke arrangerer festivaler av forskjellige typer. Mange forskjellige typer av festivaler har det da dukket opp i de siste årene, det som nok er den mest populære festival typen er musikk som det igjen finnes utrolig mange varianter av. En god del av disse festivalene gjør det godt og gjentas år etter år mens andre igjen sliter med økonomien og forsvinner igjen.

Meadowns in the mountain

Oppe i fjellet Rhodope som ligger i Bulgaria finner man en noe uvanlig musikkfestival, Meadowns in the mountain. Årets festival blir den niende i rekken, så de har klart seg ganske bra så langt.

Her er det et variert program med forskjellige musikk typer, yoga klasser, boder hvor man kan lage sine egne ting og mye mere. Årets festival har akkurat blitt holdt, det var i fra den 6 til den 9 juni. Her har man sin egen campingplass hvor man leier plass og kan da få med seg hele festivalen mens den pågår.

Plotzlich Am Meer

Festivalen Am Meer foregår ved kysten i Polen, rett ved grensen til Tyskland. Dette er en festival som er mye lik Meadows in the mountain, den største forskjellen er beliggenheten. Også her har man en egen campingplass som er godt lagt til rette for at gjestene har ett flott opphold. Programmet her er også godt variert når det gjelder både musikken og andre aktiviteter som foregår under festivalen.

Flow Festival

Om man tar en tur over til Finland og til hovedstaden Helsinki kan man får med seg Flow Festivalen. Årets festival er satt opp i fra den niende til den 11 august og er sikkert vert turen over dit.

Dette er en musikk og kunst utstilling av forskjellige typer, hoved musikken består av det de kaller urban musikk. Her blir det også vist film, holdt taler og vist frem forskjellige typer av moteklær, ballett oppvisning og opera. En noe rar miks av forskjellige ting men sikkert mye moro der. Den første festivalen her ble holdt i 2004 og ansvarlig for starten var musikk produsenten Tuomas Kallioog noen av hans venner i kollektivet Nuspirit Helsinki. Oppstarten av festivalen ble holdt i en ganske liten soul og jazz klubb, men festivalen ble fort for stor for disse lokalene og har flyttet på seg flere ganger opp igjennom årene. I de siste årene har de rigget seg opp i ett gammelt nedlagt industriområde så nå har de plass nok for en stund. Festivalen holdes i starten på august hvert år og årets festival er satt opp i fra den 9 til den 11 august. At festivalen har fått en del oppmerksomhet har gjort at de fått prisen for Finlands beste festival fire ganger samt at de har blitt nå nominert til best mellomstore festival i Europa. De har også startet med ett eget blad som de kaller The New Flow Magazine, her kan man lese om det meste som skal foregå under festivalen og hva som eller befinner seg i området rundt.

©